Camping les Truffieres
252 Impasse des Truffières
07700 Saint Marcel d'Ardèche
"De ziel van de Ardèche heeft een adres."
Ontdek de dorpen met karakter
The Rhodanian Shore
Sinds mensenheugenis is de Rivage altijd een doorgang geweest, een "keizerlijke vallei" waar de mens altijd een verbond met de rivier heeft gesloten. Maar wat blijft er vandaag over van deze onstuimige Rhône, van deze onverschrokken schippers, "waterslagers" die van "decise" naar "remonte" gaan tussen "Empi" (Dauphiné - linkeroever) en "Riaume" (Vivarais - rechteroever). De dammen temden de rivier, de spoorweg ruïneerde de bemanningen. Van Serrieres, beroofd van zijn binnenschippers, tot Bourg-Saint-Andéol, strekt zich de "fruitvallei" uit: kersenbomen, abrikozenbomen, perzikbomen, appelbomen, perenbomen... waar de wijnstok ook zijn gezicht heeft op de beroemde hellingen van Hermitage - Saint-Peray, Cornas... en de appellation "Cote du Rhône" strekt zich grotendeels uit naar het zuiden, tot Bourg.
De Bas Vivarais
Verblindende kalksteen in het zuidelijke licht, hier zijn we in het domein vol stenen en dolmens, geëmailleerd met garrigues en steeneiken, dat een even verbazingwekkende als vurige rivier heeft gemarkeerd met een onuitwisbaar zegel, de Ardèche, die in zichzelf het hele departement symboliseert. Haar grillige wateren hebben de reusachtige boog van de Pont d'Arc doorboord, en ontelbare grotten en avens gegraven en uitgegraven, genaamd Saint Marcel, la Cocalière, Orgnac, Marzal, La Forestière, La Madeleine, ondergrondse kathedralen van hallucinante pracht. De Ardèche, maar ook de Beaume, de Ibie, de Chassezac. Hier ligt het bos van Païolive, een ruïneus landschap van kalksteen en groen waar de rotsen lijken op monsters en reuzen. Overal, dorpen verpletterd door de zon. Op het "gras" wedijveren lavendel en olijfbomen om de akkerbouwgrond met de wijnstok, de trots van de landbouwer sinds deze de magnanijen en de zijde naar de rang van herinnering heeft verdrongen. Er is een bladzijde omgeslagen. Wijnbouw en toerisme zijn moeilijk met elkaar te verzoenen, maar men kan niet het ene ophemelen en het andere verguizen, maar integendeel beide verbeteren
De Cévenne
Dit is het strengste en ruigste land van het hele departement. Het is een land van "broeikassen" die worden verscheurd en verwoest door de stortregens die in het voorjaar en het najaar de stromen die van de tumultueuze Tanague - de berg van de donder - naar beneden storten, veranderen in onstuimige en verwoestende stortvloeden.
Een heterogeen land waar graniet, schist, micaschist, zandsteen en kalksteen zozeer met elkaar vermengd zijn dat men zou kunnen denken dat deze complexiteit van bouwmaterialen leidt tot een andere landelijke architectuur bij elke bocht van de weg. Een land waar de "Rayol" op de hellingen fabelachtige terrassen heeft aangelegd om de aarde vast te zetten en de wijnstokken, gewassen en huizen te ondersteunen. Het is het kastanjebos dat de Cevenne zijn ware gezicht geeft. De kastanjeboom, die hier de scepter zwaait, was de bron van de rijkdom van het land, in combinatie met de sericultuur. Het hout van deze boom, die zowel een broodboom als een vleesboom was voor mensen en hun dieren, werd gebruikt voor de bouw van daklijsten, bovendorpels van ramen en planken voor deuren en vloeren. Het is nog steeds de kastanje en haar architectonische vertaling in het landschap, de "clède" - kastanjedroger - die haar stempel op het landschap heeft gedrukt. Het is waar dat een huis, ongeacht de indeling of de aard van de voor de bouw gebruikte materialen, alleen door de aanwezigheid van deze clède Cévennes is.
Gard rhodanien
De tricastin
Tricastin is een natuurlijke en historische streek in de Rhône-vallei tussen het zuidwestelijke deel van de Drôme en het noordwestelijke deel van de Vaucluse. Het is de bakermat van de oude stam van Tricastins. Hun hoofdstad was Saint-Paul-Trois-Châteaux1. De naam Tricastin, lange tijd geïnterpreteerd als "land van de drie kastelen", is eigenlijk afgeleid van de Ligurische stam van de Tricastins, die het gebied gedurende de oudheid bewoonden. Tegenwoordig is de streek van Tricastin bekend om de nucleaire site van Tricastin, gelegen in de loop van het Donzère-Mondragon-kanaal, een omleidingskanaal van de Rhône, om zijn AOC Grignan-les-adhémar-wijngaarden, en om de kwaliteit van zijn natuurlijke en architectonische erfgoed.
De Céze-vallei
Het dal van de Cèze, genoemd naar de rivier die het doorkruist, wordt beschouwd als het achterland van de Gard. Het is een echt natuurgebied tussen de Cevennen en de Provence, bereikbaar via de "autoroute du soleil", tussen Vallon Pont d'Arc en de Pont du Gard. U zult genieten van een authentiek en wild zuiden. De veelzijdige Cèze-vallei is een paradijs voor liefhebbers van buitensporten, zwemmen, streekproducten en erfgoed. Het verbergt vele geheimen: grotten, lavendelvelden, watervallen... Elk seizoen inspireert tot een nieuwe zonnige ontdekking: in de lente ontwaakt de natuur en zijn de temperaturen ideaal voor het ontdekken van de vele paden en pittoreske dorpjes. Op een warme zomerdag kunt u afkoelen aan de oevers van de Cèze en de omgeving per kano verkennen. Bewonder in de herfst en winter de kleurenpracht en het gouden licht tijdens een wandeling in de garrigue of in het Nationaal Park van de Cevennen en ontspan bij het haardvuur met een glas Côte du Rhône.
Drôme Provençale
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
RECEPTIE-UREN
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Elke dag van 9u tot 12u en van 13u tot 17u
INFORMATIE EN RESERVERING
Tel : +33 (0)4 75 04 68 35
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ITINERARIEËN
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Camping "Les Truffières
252 Impasse Les Truffières
07700 Saint Marcel d'Ardèche, France
GPS coördinaten
Breedtegraad : 44.3443°N
Lengtegraad :4.6054209°E
Over ons
Camping Les Truffières werd in 1961 opgericht en wordt beheerd door Valerie en Stéphane Soulier. U vindt er een openluchthotel, een pub, een gastronomisch restaurant, verhuur van stacaravans en caravans, een campingcar, het hele jaar door tenten, verwarmd sanitair...
Le Camping est présent comme camping ardeche sur le guide touristique Ardèche Découverte.
Il l'est aussi sur camping ardeche.
Contact | Legaal | Privacy | Cookie Kaart | Site map | Gebruiksvoorwaarden | Blog